Термоетикетки: призначення та сфери застосування

У торгівлі сьогодні важко обійтися без етикеток. Купуючи ваговий товар у будь-якому великому торговому комплексі, ми постійно стикаємося з особливими етикетками —термоетикетками. Ці етикетки дозволяють значно спростити процес маркування вагового товару і тим самим прискорити рух від приймання до викладки та реалізації в торговому залі.

Термоетикетки - білі етикетки з термопаперу в рулонах, друк на них здійснюється шляхом прямого нагріву вибіркових точок етикетки, що рухається під термоголівкою принтера.

Термоетикетки чутливі до вологи (розмиває зображення), високої температури (етикетка жовтіє, зображення темніє) та вологи (конденсат розмиває зображення). Термін життя етикетки до півроку за умови експлуатації в кімнатних умовах.

Сфера застосування термоетикеток

Термоетикетки застосовуються для друку змінної оперативної інформації безпосередньо на виробництві:

  • у супермаркетах на автоматичних етикеточних вагах;
  • підприємствах з виробництва та упаковки продуктів харчування та промислових товарів;
  • на підприємствах логістики та транспорту;
  • автопромислові підприємства;
  • для контролю збирання вузлів автомобілів;
  • компанії з надання поштових послуг тощо

Особливості термоетикеток

Особливість термоетикеток полягає в тому, що друкуються вони для кожного покупця індивідуально і прямо в нього на очах. Згадайте: вам зважили на електронних вагах обраний товар, виходячи із встановленої ваги покупки і заданої ціни ваги визначили його вартість, а через кілька секунд продавець наклеїв на ваш товар етикетку. Це і є самоклейна термоетикетка, на яку за допомогою особливого виду друку (термодруку) наноситься різна інформація, що змінюється, отримана з друкуючих пристроїв вимірювальних приладів: найменування купленого вагового товару, його вага, вартість, дата і час придбання і т.п. Однак на термоетикетці може друкуватись не тільки інформація з різних електронних ваг. Деякі відомості, наприклад, спеціальний штрихкод товару, дані про його виробника, назву або номер відділу торговельного комплексу наносяться на термоетикетку ще при її виготовленні.

Чим відрізняється термодрук від інших видів друку етикеток? Сутність цього виду друку полягає у використанні особливого паперу з термочутливим покривним шаром і спеціалізованого принтера або електронних ваг з можливістю друку етикеток. Під впливом підвищеної температури друкуючої термоголовки такого принтера покриття паперу темніє і на ньому проступає інформація, що друкується.

Цікаво, що на термоетикетці можна друкувати не лише традиційно чорним кольором, а й синім, червоним, зеленим, а якщо потрібно виділити якусь інформацію, тобто можливість друку двоколірних термоетикеток. Щоправда, у цих випадках необхідно використовувати особливі термоматеріали та спеціальні принтери, що неминуче спричинить додаткові грошові витрати, хоча у всіх інших випадках вартість виготовлення термоетикетки значно нижча за вартість етикеток, виготовлених офсетом або шовкографією.

Рекомендуємо звернути увагу

Автори статей
Данило

Експерт з маркування та складської автоматизації.

Коментарі (0)

На даний момент коментарів ще немає

Ваш коментар

Ви відповідаєте на коментар

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння