Вибір оптимальних етикеток: практичні поради від професіоналів

У кожному бізнесі, не важливо буде то рітейл, Horeca чи логістика або склад, обов'язково знайдеться завдання для якісного маркування своєї продукції. На допомогу бізнесу приходить полуавтоматичні та автоматичні системи маркування продукції.

Розглянемо різні типи етикеток які можна виготовити та використовувати у маркуванні вашої продукції. Самоклеючі етикетки, як їх ще часто називають лейби, стікери, зебри, та навіть самоклейки, можна поділити на чотири основні типи:

  1. Етикетка Термо Еко
  2. Етикетка Термо Топ
  3. Етикетка Напівглянцева
  4. Етикетка Полімерна

Вибір оптимальних етикеток: практичні поради від професіоналів.

Етикетка Термо Еко

Термо Еко етикетки виготовляються з екологічно чистих матеріалів і призначені для друку на спеціальних термопринтерах або вагах з друком етикеток. Цей тип етикеток має теплочутливе покриття, яке реагує на тепло принтера і формує зображення без використання чорнила або тонера. Вони зазвичай використовуються для тимчасового маркування товарів, наприклад, в супермаркетах для етикеток з ціною, або в логістичній галузі для швидкої ідентифікації пакунків та на транпортувальних етикетках. Термін збереження нанесеної інформації невеликий 2-4 місяці, при попаданні прямих сонячних променів – інформація вигоряє, при попаданні вологи чи олій – зникає. У разі механічного пошкодження залишаються сліди, які можуть негативно вплинути на зчитування штрих-кодів.

Розшарування слоїв етикетки ТермоЕко

Сфери використання:

  • Тимчасове маркування товарів
  • Етикетки цінники
  • Логістична ідентифікація

Обладнання для друку:

✳️ Звичайні термопринтери для друку етикеток
✳️ Ваги з друком етикеток.

Термоетикетка Топ

Термо Топ етикетки також працюють на принципі теплочутливого друку, але вони мають додатковий захисний шар зверху, який захищає від вологи, жирів, механічних пошкоджень та робить їх більш стійкими до зношування. Цей тип етикеток ідеально для нанесення на продукти харчування, що зберігаються в холодильниках або для глибокого заморожування. Термін збереження інформації кілька місяців. Важливо: нанесення виключно за плюсової температури, на суху поверхню.

Розшарування слоїв етикетки ТермоТоп

Сфери використання:

  • Маркування продуктів у харчовій промисловості
  • Маркування напоїв та пляшок
  • Маркування у фармацевтичній галузі

Обладнання для друку:

✳️ Термопринтери для друку етикеток
✳️ Ваги з друком етикеток.

Напівглянцеві етикетки

Етикетки напівглянцевого типу мають привабливу зовнішність та високу стійкість до вологи, абразивного стирання та УФ-випромінювання. В основі такої етикетки лежить папір із матовим, глянсовим або напівглянсовим покриттям. Вона не чутлива до сонячних променів, температури, механічних пошкоджень. Друк здійснюється за принципом термотрансферного перенесення, за допомогою фарбуючої стрічки, що називаються ріббоном. Застосовується для маркування товарів, термін зберігання яких не обмежений або великий (наприклад, для торгівлі це товари бакалійної групи, лікеро-горілчані вироби, господарські товари, побутова хімія тощо). Окрім торгівлі, така етикетка знайшла дуже широке застосування в багатьох галузях: складській та транспортній логістиці, пошта, медицина, будівництво, різні виробництва, сфера послуг тощо.

Розшарування слоїв етикетки напівглянець

Сфери використання:

  • Маркування товарів бакалійної групи
  • Лікеро-горілчані вироби
  • Складська та транспортна логістика
  • Брендування продуктів та упаковки
  • Поштове маркування

Обладнання для друку:

✳️ Принтери термотрансферного друку

в яких друк відбувається за рахунок перенесення інформації з ріббона (фарбуючої стрічки) на етикетку.

Полімерні етикетки

Етикетки з поліпропілену (поліетилену) є міцними, водостійкими та стійкими до зношування. Вони здатні витримувати екстремальні умови, такі як висока вологість, температура і механічні впливи. В основному полімерні етикетки застосовуються у маркуванні косметичних засобів, побутової хімії, засобів особистої гігієни, лакофарбових виробів та технічних масел. Цей тип етикеток використовується там де необхідна висока міцність та довговічність маркування, наприклад, в автомобільній промисловості, хімічній галузі та логістиці. Для виготовлення полімерних етикеток використовують:

  • білий поліпропілен, 
  • прозорий поліпропілен, для розпізнавання та калібрування друкувальних пристроїв, на підкладці зі зворотного боку наноситься чорна мітка або як її ще називають «black mark»,
  • етикетки на металізованій основі, високотемпературні полімери, з високою механічною міцністю,
  • з високою хімічною міцністю, саморуйнівні або з матеріалами, що проявляються.

Розшарування слоїв етикетки поліпропілен

Сфери використання:

  • Маркування у автомобільній промисловості
  • Маркування на виробництвах хімічної галузі
  • Логістичне маркування

Обладнання для друку:

✳️ Принтери термотрансферного друку

в яких друк відбувається за рахунок перенесення інформації з ріббона (фарбуючої стрічки) на етикетку.

На основі цієй інформації ви зможете зробити правильний оптимальний вибір етикетки для вашого бізнесу. А фахівці компанії СТЦ-Істок завжди раді допомогти вам у підборі відповідного типу самоклеючої етикетки у відповідності до потреб вашого бізнесу.

Замовлення на відповідну етикетку в інтернет-магазині СТЦ-Істок ви можете зробити безпосередньо на нашому сайті або зв’язавшись з нами за актуальними телефонами.

Рекомендуємо звернути увагу

Автори статей
Данило

Експерт з маркування та складської автоматизації.

Коментарі (0)

На даний момент коментарів ще немає

Ваш коментар

Ви відповідаєте на коментар

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння